Vir: Revija Sokol, pomlad 2021

Silhouette ima več kot 25 let izkušenj pri proizvodnji športnih očal. Vsak nov model je razvit v sodelovanju s športniki, kjer se upoštevajo njihove potrebe. Njihov slogan true sport eyewear (*resnično športna očala) pove, da gre za športna očala, ki so tehnološko razvita za raznovrstne potrebe športnikov, tako rekreativnih, kot profesionalnih. Njihova športna sončna očala so zelo inovativna in tehnično dovršena. So lahka, izjemno udobna, se zelo dobro prilegajo obrazu, nudijo zaščito pred vetrom, insekti, peskom ter so hkrati zasnovana tako, da je vidno polje zelo široko. Prav slednje gre pripisati obliki »half rim« (pol okvirja), kar pomeni, da je pregled med športno aktivnostjo še toliko boljši, predvsem na področje nog in tal. Odlika, ki pride do izraza predvsem na kolesu in pri teku, kjer moramo biti osredotočeni na podlago in zunanje elemente (skale, drevesa, veje, …) predvsem pa na dogajanje v neposredni bližini (npr. gneča na kolesarski dirki).

Očala elate.p so zasnovana v želji po vzdržljivosti in hitrosti. Zato so še posebej primerna za kolesarjenje, gorsko kolesarjenje, tek, pohodništvo, plezanje, tek na smučeh, … Ko govorimo o tehničnih karakteristikah očal evil eye, potem moramo poudariti vsaj dve unikatni stvari: Material okvirja očal PPX® in LST®tehnologijo leč. PPX® je zelo lahek, elastičen, vzdržljiv, hipoalergen material, ki ga lahko najdete samo pri očalih evil eye. Prav tako imajo samo očala evil eye LST® tehnologijo leč (Light STabilazer). Gre za stabiliziranje svetlobe pri različnih svetlobnih pogojih, kar omogoča jasen, nepopačen vid in naravno zaznavo barv. Pozitiven efekt je najbolj opazen pri prehodih senca-sonce in obratno. Predvsem koristno, ko iz sončnega dela trase zapeljemo na gozdno pot.

Gledano s športne perspektive, je možnost dolgega nošenja očal ključna. Zato so očala izdelana iz lahkega in fleksibilnega materiala PPX, kar omogoča, da so očala lahko na vašem obrazu zelo dolgo časa, ampak bodo še vseeno zelo udobna. Očala elate.p tehtajo zgolj 27 gramov.

Priponke so nastavljive v treh različnih položajih (tri-fitsistem), nosnik pa v dveh različnih položajih (double snap nose bridge). Očala prav tako ščitijo pred nevarnimi žarki, preprečujejo dražitev in ščitijo oči pred utrujenostjo.
Različna, visoko kakovostna stekla se prilegajo v ta model, vsa pa imajo odlično zaščito pred UVA, UVB in UVC žarki. Menjava stekel je zelo preprosta, saj okvir očal samo nekoliko upognemo, steklo odstranimo oz. zamenjamo. S tem prihranimo čas, se hitro prilagodimo vremenskim pogojem in preprečimo, da bi se na očalih ob menjavi stekel poznali odtisi naših prstov. Omeniti velja še sistem za kroženje zraka, kar še dodatno zmanjšuje rosenje stekel.

Model elate.p je na voljo v velikosti L in S. Očala so že na voljo v izbranih optikah in v nekaterih specializiranih športnih trgovinah.

Vir: Revija Sokol, pomlad 2021

evil eye evil eye