Vseeno, ali za svetovni rekord, ali za vaš osebni najboljši rezultat – oko potrebuje najboljšo zaščito. Okvirji in leče športnih očal evil eye so kombinacija tehnološko visoko razvitih materialov in tehnoloških inovacij, združenih v funkcionalna športna očala. Popolna kombinacija za popolne trenutke. Ker je vsak trenutek pomemben.

Slogan »true sport eyewear« (resnično športna očala) pove, da je funkcionalnost in kvaliteta očal za uporabo pri športu na prvem mestu. Očala evil eye so dejansko del športne opreme.

Izdeluje jih podjetje Silhouette iz Avstrije, ki že od leta 1964 proizvaja kultno blagovno znamko korekcijskih in sončnih očal Silhouette, s proizvodnjo športnih očal pa ima že več kot 25 let izkušenj.

Evil eye ima dve stvari, ki ju ne najdete pri nobenih drugih športnih očalih. LST tehnologija leč in PPX material. LST (Light Stabiliser Tehnology) je uporabna še posebej pri hitrih prehodih sonce-senca (in obratno), saj se v področjih slabše vidljivosti (senca) kontrasti poudarijo in je zato vidljivost boljša. Npr. če smučate in zapeljete v senčni predel, kjer so grbine, jih z običajnimi očali ne boste dobro videli. LST leče pa v tem primeru poudarijo kontraste in grbine bodo vidne.

evil eye športna očala
evil eye športna očala
evil eye športna očala

Bistvena lastnost PPX materiala iz katerega so narejena očala je, da je izredno lahek (1/3 lažji od acetata), kar je zelo pomembno, če očala dalj časa nosite. Poleg tega je material zelo elastičen, visoko odporen na udarce in ima izredno visoko obstojnost barve in oblike. Skratka zelo dolgo življenjsko dobo.

Prav neverjetno je, koliko različnih tehnologij in podrobnosti se skriva v takem izdelku. Nastavljivi nosniki, nastavljive ročke, prezračevalni sistem, sistem za boljši oprijem, možnost hitre menjave leč, različne velikosti. In številni dodatki, ki se na določene modele očal lahko namestijo (penica za zaustavljanje znoja, zaščitna pena, ščitnik za nos, elastični trak, plovec). Od veliko različnih vrst leč v najvišji optični kvaliteti (optični razred 1), ki jih modeli evil eye ponujajo, naj poudarimo leče iz skupine LST VARiO. Te leče združujejo LST funkcijo in fotokromatsko funkcijo (VARiO). Fotokromatski efekt pomeni, da je leča je v osnovi svetlejša, bolj kot sije sonce, bolj temni. Torej imamo v eni leči LST funkcijo za hitre, momentalne prehode sonce-senca (npr. smučanje, kolesarjenje) in VARiO funkcijo za ustrezno zatemnjenost leče glede na vremenske razmere.

DIOPTRIJSKE LEČE EVILEYE

Poskrbljeno je tudi za vse tiste športnike, ki potrebujete optično korekcijo vida. Proizvajalec Silhouette izdeluje tudi korekcijske leče, ki se lahko v športna očala vgradijo namesto obstoječih leč. Generalno je možna vgradnja nekje do + / – 6 dioptrij. Na voljo so tako enožariščne, kakor tudi progresivne leče. Izdelava je individualizirana
in prilagojena potrebam vsakega posameznika. Lahko pa se odločite, da obstoječe sončne leče ostanejo v okvirju očal – torej da očala ostanejo takšna, kakršna so – pod originalne leče pa se vstavi clip-in. Clip-in je pravzaprav vstavek, v katerega se vgradijo bele leče z vašo dioptrijo, vstavek pa se z notranje strani pričvrsti na okvir očal. Takšna rešitev je običajno cenovno najbolj ugodna.

Za več informacij in o individualnih rešitvah, glede možnosti vgradnje, se lahko obrnete na katero izmed optik, ki ima v ponudbi očala evil eye.

ELATE.O IN ELATE.O PRO

Proizvajalec pri razvoju novih modelov vedno sodeluje s športniki in očala funkcionalno kreira glede na njihove dejanske potrebe. Tokrat so prisluhnili predvsem tistim, ki ste športno aktivni skozi celo leto. Model elate.o pro (e023) lahko uporabljate za v gore – tako za krajše ali daljše enodnevne pohode, kakor tudi pri alpinizmu. Če pa ga »slečete« (odstranite peno), ga spremenite v zelo funkcionalen model za najrazličnejše letne športe.

Vir: Revija Sokol

evil eye športna očala