V tem članku bomo raziskali izjemne značilnosti in inovacije, ki očala Evil Eye postavljajo v sam vrh športne optike. Od njihovega lahkega, a vzdržljivega dizajna, ki zagotavlja udobje in dolgotrajno uporabo, do napredne tehnologije leč, ki omogoča izboljšano vidljivost in zaščito, Evil Eye ponuja širok spekter rešitev za športnike in aktivne posameznike.

Dotaknili se bomo tudi njihove edinstvene možnosti dioptrijskih rešitev z Evil Eye RX stekli, ki vključujejo vrhunsko LST tehnologijo, prilagojeno individualnim potrebam uporabnikov.

Spoznali boste, kako Evil Eye združuje funkcionalnost, stil in inovacijo, da bi zagotovil optimalno izkušnjo za vse, ki iščejo kakovostna športna očala.

Razvoj in proizvodnja z izkušnjami

Vsak par očal znamke Evil Eye je skrbno oblikovan in razvit v sodelovanju z elitnimi športniki, kar zagotavlja, da so popolnoma prilagojena zahtevam različnih športnih disciplin. Posebno pozornost posvečajo potrebam tekačev, kolesarjev in alpinistov.

Proizvodnja teh vrhunskih športnih očal poteka v Avstriji, kjer jih izdeluje priznano podjetje Silhouette Group iz Linza, ustanovljeno leta 1964. S svojo dolgoletno tradicijo in bogatimi izkušnjami Silhouette Group zagotavlja izdelavo kakovostnih športnih očal.

evil eye športna sončna očala

Lahek in vzdržljiv material PPX

Očala Evil Eye se ponašajo z izjemno lahko težo, saj v povprečju tehtajo zgolj 25 gramov. Ta lastnost omogoča, da očala ne povzročajo neprijetnega pritiska na nosu ali za ušesi, kar jih naredi idealne za nošenje skozi ves dan. Ključ do udobja teh očal leži v uporabi inovativnega materiala PPX, ki je osnova za vse modele športnih očal Evil Eye.

Material PPX se ne le ponaša z izjemno lahko težo, ki je za tretjino manjša od acetata, ampak je tudi fleksibilen in odporen proti udarcem. Zaradi teh lastnosti so očala stabilna in dolgotrajno ohranjajo svojo obliko ter barvo, kar zagotavlja daljšo življenjsko dobo izdelka. Unikatnost očal Evil Eye še dodatno poudarja dejstvo, da so edina na trgu, izdelana izključno iz materiala PPX.

Funkcionalnost in prilagodljivost

Kaj loči Evil Eye očala od ostalih? Njihovi modeli vključujejo različne funkcionalne lastnosti, ki jih izpostavljajo. Dve glavni značilnosti sta prilagodljiv nosnik, ki omogoča dve različni nastavitvi, in ročke, ki jih je mogoče nastaviti v treh položajih. Na koncu vsake ročke je dodana posebna guma, ki zagotavlja trden oprijem. Pri nekaterih športnih aktivnostih pa je možno ročkam dodati tudi elastičen trak za dodatno stabilnost. Večina modelov je na voljo v dveh ali celo treh različnih velikostih, kar omogoča optimalno prileganje in stabilnost očal.

evil eye lastnosti

Inovativna Tehnologija LST

Očala Evil Eye so edinstvena na trgu zaradi uporabe napredne LST (Light Stabiliser) tehnologije v svojih lečah. Ta tehnologija prinaša ključne prednosti, kot so izjemna vidljivost v različnih svetlobnih pogojih, odličen periferni vid, ter izostreni kontrasti, ki omogočajo, da so vse barve videti naravno.

Leče so izdelane v najvišji, optični kakovosti 1, z zagotovljeno 100% UV-A in UV-B zaščito ter zaščito pred modro svetlobo. Zunanji sloj leč je ojačan z izredno trdnim materialom, polikarbonatom, ki je znan po svoji visoki odpornosti na udarce, kar poveča varnost vaših oči.

Poleg tega Evil Eye ponuja različne barve leč, vključno s polariziranimi in fotokromatskimi možnostmi, poimenovanimi VARiO. Te leče so še posebej učinkovite pri zagotavljanju jasnega vida med hitrimi prehodi iz sence na sonce, kar omogoča udobno nošenje očal skozi ves dan, ne glede na spreminjajoče se svetlobne pogoje. LST VARiO leče ponujajo idealno kombinacijo teh lastnosti.

evil eye tehnologija LST

Popolna Sinergija Dioptrijskih Stekel in Športnih Očal

Enake vrste in barve leč, ki jih najdete v ne-dioptrijskih modelih očal Evil Eye, so na voljo tudi v dioptrijski različici, znani kot Evil Eye RX. To so edina dioptrijska stekla na trgu, ki vključujejo LST tehnologijo, brez kakršnihkoli kompromisov pri kakovosti!

Za tiste, ki potrebujejo optično korekcijo vida, Evil Eye nudi možnost vgradnje dioptrijskih stekel v vse modele očal. Najbolj priljubljena metoda je direktna vgradnja, kjer se dioptrijska stekla namestijo namesto standardnih leč. Evil Eye RX stekla so posebej zasnovana za potrebe športnikov, upoštevajoč vidne kanale, prehode in vidno polje.

Zaradi posebne ukrivljenosti športnih očal je nujen natančen preračun dioptrije za vsakega uporabnika, kar se doseže z razpršitvijo več tisoč različnih vrednosti dioptrije po celotni površini stekla, zagotavljajoč široko vidno polje in jasen vid.

V Silhouette Group skrbno oblikujejo in vgrajujejo dioptrijska stekla glede na specifikacije okvirjev, s čimer zagotavljajo najboljše možno prileganje in funkcionalnost športnih očal z dioptrijo. Ta postopek poteka v eni tovarni, kar zagotavlja dosledno kakovost in učinkovitost.

evil eye leče

Zaključek

Očala Evil Eye niso zgolj športni pripomoček, ampak prava tehnološka mojstrovina, ki združuje inovacijo, funkcionalnost in stil. Z uporabo napredne LST tehnologije, lahkih in vzdržljivih materialov ter prilagodljivih dioptrijskih rešitev, Evil Eye postavlja nova merila v svetu športne optike. Ta očala so zasnovana tako, da izboljšajo športno učinkovitost in zagotavljajo maksimalno zaščito in udobje v vseh pogojih.

Ne glede na to, ali ste profesionalni športnik ali rekreativec, Evil Eye nudi rešitve, ki so prilagojene vašim potrebam in zagotavljajo, da vaš vid ostane neokrnjen, medtem ko se vi posvečate svojim športnim ciljem.