Tudi letos je neubau eyewear na modnem spektaklu Mercedes-Benz fashion week Berlin, predstavil svoje najnovejše modele. Tokarat je za razliko od lani, ko je predstavil predvsem korekcijske okvirje, predstavil svoje najnovejše modele sončnih očal – Eugen, Ruben, Carla in Fabio, ki jih bo v oktobru moč kupiti  tudi na slovenskem tržišču.

Enako kot lani, so očala dopolnjevala kreacije iz kolekcije pomlad/poletje 2018 znanega berlinskega modnega oblikovalca Hien Le-ja. Vsi okvirji, narejeni iz inovativnega, 100% reciklirarega materiala „naturalPX“, so perfektno  dopolnjevali predstavljene lahke, poletne outfite. „Veseli smo, da nadaljujemo uspešno sodelovanje, začeto na januarski prireditvi preteklega leta. Naše znamke se odlično ujemajo tko po stilu kot tudi po svoji orientaciji. Verjamemo, da bot o sodelovanje obrodilo še veliko sadov tudi v prihodnje“, je povedal Daniel Liktor, globalni direktor blagovne znamke.

Za pomlad/poletje 2018 je inspiracijo Hien Le iskal v plesu. S svojo kolekcijo je pričaral igro telesa in tkanin, kot sta lahka svila in lan. Plisirji in nagubani detajli spominjajo na tipične plesne oprave, ki so s svojo čisto formo prepoznavni Hien Le.

Skupaj z v oktobru 2017 izdanimi modeli, predstavlja neubau eyewear kolekcijo 34 optičnih in 17 sončnih očal, ki so proizvedena bodisi iz 100% reciklažnega polimera „NaturapPX“ ali hipoalergenega nerjavečega jekla. Očala so poklon kreativnosti in duhu časa milenijske generacije in spajajo urbano življenjsko energijo ter inovativni dizajn z dolgoletnim „know how“ in izkušnjami avstrijskega proizvajalca.