Smučarska očala narejena v Avstriji

Pri proizvajalcu očal evil eye zimski športi niso nekaj novega. V preteklosti, še pod blagovno znamko adidas eyewear, so iz njihove tovarne v Linzu prišli že že prišli nekateri odlični modeli, ki so dodobra zaznamovali ljubitelje deskanja in smučanje smučanja. Za sezono 2022/2023 so s tem namenom naredili smučarska očala, ki so kompatibilna praktično z vsemi smučarskimi čeladami na trgu. Njihovi dizajnerji po so namreč »pogruntali« flexible frame feature – fleksibilni okvir očal, ki omogoča prileganje vsaki čeladi.

Osredotočili so se tudi na dihanje in na področje nosu. Določeni modeli očal drugih blagovnih znamk stisnejo nos, kar nam oteži dihanje, pri evil eyu pa so s tem namenom nekoliko drugače oblikovali peno na notranjem delu očal in razbremenili področje nosu, da je le-to še bolj svobodno. Vse skupaj pomeni, da bodo naše urice na snegu še bolj zabavne in prijetne.

Še ena odlika je FAST – Fast Adaption Sight Technology, ki omogoča enostavno odstranitev zgornje leče (adaption lens),  kar pomeni, da lahko uporabljate zgolj osnovno double lens – LST bright, ki osvetli vidno polje, obenem pa odlično izostri kontraste v okolici, ki so pri zimskih športih zelo pomembni.

Vsekakor najbolj primerna leča za slabšo vidljivost v primeru megle ali snežnih padavin. Ob izboljšanju vremena, enostavno zopet vzamete adapcijsko lečo in jo z enim klikom vstavite v okvir. Vsa očala imajo za osnovo dvojno LST bright lens, razlikujejo pa se v štirih različicah adapcijske leče: LST active red mirror light S2, LST active blue mirror light S2, LST active silver light S3 in različica s fotokromatsko lečo LST bright VARiO blue mirror light S2-3.

Vsi modeli so združljivi s korekcijskimi lečami RX solution s posebnim vstavkom imenovanim clip-in. V očala je možno vstaviti poseben okvirček, imenovan klip-in, v katerega lahko optik vgradi dioptrijske leče za vse tiste, ki potrebujete optično korekcijo vida.

Da bodo očala ostala trdno na svojem mestu bo poskrbel silikoniziran pašček, ki bo preprečil premikanje očal po čeladi. Po uporabi se očala pospravi v na novo oblikovano, zračno škatlico (etui), ki omogoča, da očala pospravite tudi ko še niso povsem suha. Cena očal je 219 €, s fotokromatskimi lečami pa 279 €.