V petek, 30. 6. 2017, se je v samem središču Maribora, na mariborskem gradu, odvila predstavitev nove kolekcije oblačil in nakita modne znamke DH FASHION.

Imenitna lokacija grajskih dvoran in arkad je za en večer postala sladko modno središče ‘Candy shop’, kjer so v povezavi s Pokrajinskim muzejem Maribor pokazali, kakšna čarovnija se lahko zgodi, kadar se razmišlja izven okvirjev. Koncept letošnjega modnega dogodka je bil v primerjavi z lanskoletnim ‘modnim poletom’ na mariborskem letališču za povabljene goste zasnovan veliko bolj ekskluzivno v želji po osebnem intimnem pristopu.

Čaroben večer je na Straubovem grajskem stopnišču otvorila Eva Boto s pianistom Dušanom Čerčkom, gostje pa so se povzpeli proti novi sladki izkušnji. Elegantne arkade gradu so tako postale kulisa modne revije nove kolekcije, ki je nastala po navdihu modnega oblikovalca Davida Hojnika, poimenoval jo je ‘AURA‘. Med dvema izhodoma modelov je bil premierno predstavljen zapeljivo svež modni film Aura mladega vizualnega ustvarjalca Luke Šviglja iz Sviglo production.  Za popoln videz modelov so poskrbeli frizerski mojstri Studia Oranž pod vodstvom Gorana Pfeilerja, vizažistke Diamondee makeup na čelu z Dorotejo Premužič in čevlji trgovine Allegria. Z modne brvi se je dogajanje preselilo v lično urejeno Viteško dvorano, ki je spominjala na pravo rožnato prodajalno bonbonov, kjer so se povabljeni gostje posladkali z bližnjim ogledom predstavljenih novih kreacij ob spremljavi sladkih dobrot Tete Fride. Letošnji predstavitvi se je pridružila tudi sveža znamka Neubau Eyewear z najnovejšo kolekcijo sončnih očal in korekcijskih okvirjev, ki so vzbudili veliko zanimanja.

V nagajivi kolekciji s pridihom skrivnosti in domišljije je David šel čez meje in zapustil svoj varen teren bleščic in prosojnosti, kar sicer še naprej ostaja njegov zaščitni znak, in oblačila zapeljal v nepričakovano lahkotno, seksi, celo navihano smer. Navdih za kolekcijo so bili sladki grehi, nevidni del človeka, odsev duše in razpoloženja – aura. Moške hlače in ženski kosi s potiski lizik, pomenljivi in drzni napisi o ‘pravih moških, ki nosijo rožnato’, zgodba o nedolžni piflarki, ki skrivaj obišče prodajalno bonbonov in doživi svoj seksi trenutek.

DH fashion Aura je zračna in neobremenjena. Puhasta, igriva in sladka. Polna perja, provokacij, kratkih krojev, prosojnosti in nepričakovanih barvnih kombinacij. Z izjemo črne linije, kjer Hojnik zapušča prodajalno sladkarij in vstopa v budoir. ‘Punčkastost’ tam izgine, uporabnico pa sooči s ženstveno seksi dejstvi, kot so črne tančice in obleke s prosojnimi, nabranimi spodnjimi deli, preseneti pa tudi z elegantno črno čipkasto moško obleko. Tokratna kolekcija se v celoti odpove kovinskim odsevom ter se vrne k fundamentalnim, auričnim barvam, rožnati in spoznanju, da se v življenju ni treba vedno jemati smrtno resno, temveč ga doživljati s sladke strani.

V prihodnjih dneh bo predstavljena kolekcija ženskih in moških oblačil, nakita in dodatkov na voljo v osveženem DH fashion ateljeju v Mariboru, kjer bo možno pomeriti in kupiti tudi očala Neubau Eyewear.

Vir: Ženski Svet
Foto: Luka Rebolj