vario-1

Mati narava je nepredvidljiva zver, ki nam postreže s spreminjajočimi se svetlobnimi in vremenskimi pogoji. Z novimi vario lečami znamke adidas Sport eyewear, se vaša očala spreminjajo skupaj z vremenom. V vseh okoliščinah vam omogočajo zelo jasen pogled.

Nove fotokromatske vario leče imajo sposobnost, da se samodejno spremenijo iz kristalno jasnih v zatemnjene Propustnost svetlobe je od 14 do 89 %. Vario tehnologija lečam omogoča, da se avtomatično prilagodijo naravnim svetlobnim razmeram (UV sevanju), s hitrostjo kot je na tržišču še ni bilo.

Vario – fotokromatska plast je s pomočjo Injection tehnologije vbrizgana med dve leči. Tako je vario plast zaščitena in s tem leče nudijo maksimalno življenjsko dobo in vzdržljivost.

Zasvetite v temi

Vidite in bodite vidni: Nekateri modeli očal imajo fosforescentne dele (penica, logotip), ki imajo lastnost vpijanja svetlobe, ko je ta prisotna in oddajanja, ko svetlobe ni. Tako v temi svetijo..V kombinaciji s popolnoma prosojnimi vario lečami, so športna očala popoln izbor, tudi ponoči, tudi ko je sonce že zdavnaj zašlo za obzorjem.

vario-2

 

Nove vario leče so bile razvite in temeljito preizkušene v tesnem sodelovanju z najboljšimi adidas Sport eyewear športniki.

Posebnosti in prednosti

  • Zatemnitev vario leče,
  • Ena najhitreje zatemnitvenih fotokromatskih leč na tržišču,
  • Trpežnost (vario plast v leči),
  • Odpornost na praske.

Vario leče so izdelane iz polikarbonatne mase (PC) in so na voljo v bazni ukrivljenosti 8 in 10.

Leča z bazo 10 je na voljo za vse športne modele adidas očal in ponuja kristalno jasen pogled v dežju, kakor tudi na soncu. Ukrivljena oblika nudi zaščito pred zunanjimi vplivi kot so prah, voda in veter. Dodatno imajo vario leče tudi premaz proti rosenju, zato vam omogočajo jasen pogled tudi v slabših vremenskih pogojih.

vario-3

Stopnja zatemnitve 11 do 86%

  • Avtomatsko prilagajanje zaščite pred svetlobo (od kategorije 0* – 3) *v temi in notranjih prostorih,
  • Popolna zaščita pred škodljivimi UVA in UVB žarki,
  • Idealno za uporabo v spremenljivih svetlobnih in vremenskih pogojih
  • Popolna leča za uporabo na nočnih vožnjah in pri različnih zunanjih aktivnostih v temi (npr. nočna smuka),
  • Kristalno jasen pogled tudi v temi.

Zaradi napredne Injection Waver tehnologije so adidas Sport eyewear vario leče v primerjavi s klasičnimi fotokromatskimi lečami naprednejše v smislu dolgoživosti in trpežnosti in dolge življenske dobe.