adidas Zonyk pro in adidas Zonyk aero pro

Adidas je športna očala Zonyk aero pro zasnoval v želji po vzdržljivosti in hitrosti. Zato je povsem razumljivo, da so pri snovanju očal sodelovali s cestno kolesarsko ekipo Movistar – definitivno ena izmed najbolj uspešnih cestno kolesarskih ekip v zadnjih letih. Tako je, Quintana in Valverde oba nosita prav ta očala. Gre za očala s polovičnim okvirjem (half rim), kar pomeni, da je vidno polje maksimalno izkoriščeno. Bodisi, da ste ujeti v sredini glavnine, se spuščate po ekstremnem spustu, ali pa zgolj potrebujete najboljšo predstavo o tem kaj se dogaja s konkurenco okoli vas … v vseh teh ekstremnih situacijah lahko pomeni odlična vidljivost in osredotočenost na malenkosti razliko pri končnem rezultatu.

V čast sodelovanja s tako prestižno ekipo, je razvojna ekipa adidas Sport eyewear/Silhouette naredila omejeno Movistar različico z modrimi zrcalnimi Vario lečami. Očala so kot ponavadi izdelana iz lahkega in fleksibilnega materiala SPX, kar omogoča, da so očala lahko na vašem obrazu zelo dolgo časa in bodo še vseeno zelo udobna. Ročke so nastavljive v treh različnih položajih (tri-fit sistem), nosnik pa v dveh različnih položajih (double snap nose bridge). Menjava stekel je zaradi Lens Lock-System(TM) enostavna kot pri ostalih modelih.

Sistem climacool proti rošenju stekel se odlično dopolnjuje s snemljivim znojnikom. Ta pena, na zgornjem delu okvirja očal, preprečuje telesnemu potu, da bi prišel do vaših oči. Narejena je za zelo zahtevne športe, hkrati pa je tako dobro zasnovana, da se lahko zamenja zelo preprosto. Uporabniki so dobili možnost, da izkoristijo celotno ponudbo leč, bodisi polarizacijskih, zrcalnih, LST(TM) ali VARiO, le te jim zagotavljajo odlično vidljivost ne glede na vremenske ali svetlobne pogoje. Pri tem omenimo, da Vario tehnologija omogoča avtomatsko zatemnitev leč od svetlega k temnemu kontrastu, LST(TM) – Light Stabilizing Technology™ pa poudari kontraste barv in harmonizira svetlobno fluktuacijo, kar vse skupaj vodi k manjši utrujenosti oči in k boljši koncentraciji med športom. S kombinacijo obeh tehnologij, lahko sedaj dobijo športniki najboljše lastnosti obeh leč.

Tu je še opcija z zrcalnimi lečami, ki pa omogočajo odlično absorbiranje svetlobe in odličen kontrastni učinek. S predstavitvijo svetlega LST(TM) VARiO vijoličnega zrcalnega filtra so vse zgoraj omenjene odlike združene v eno lečo, kar omogoča brezprecedenčno prilagodljivost, raznolikost in jasnost. Slednje pripomore k krepitvi samozavesti kolesarja in posledično k boljšim rezultatom. Pred časom smo že predstavili nekoliko obilnejšega brata Zonyk Pro. Ta različica ima polni okvir in je zato morda nekoliko bolj privlačna za širšo množico uporabnikov. Še posebej so bila odlično sprejeta s strani cestnih rekreativnih kolesarjev, gorskih kolesarjev, tekačev, … Namen obeh modelov pa je isti. Zagotoviti športnikom opremo, ki izpolnjuje tudi njihove najvišje zahteve za vrhunske dosežke. Na voljo so v dvanajstih različnih barvah oz desetih različnih barvah (različica brez znojnika), z različnimi stekli in v dveh velikostih okvirjev.

Vir: Revija Sokol