Evil Eye Pro športna očala veljajo za klasiko med športnimi očali za gorsko kolesarstvo. Revolucionarna znamka je nastala natanko pred 10 leti in od takrat ostaja legenda tako med profesionalnimi kot rekreativnimi športniki. In prav ob svoji 10. obletnici se znamka lahko pohvali s kar milijonom do sedaj prodanih Evil Eye Pro očal. Obletnica je sedaj okronana z novo serijo izredno priljubljene znamke Evil Eye Pro ‘Ltd 10”, ki je na razpolago od januarja letos.

posebna-serija-evil-eye-pro-ocal

Oblika novega modela očal se vrača k svojim začetkom leta 2000, v čas gorskega kolesarjenja, ki je bil povod za nastanek modela in ki se je kasneje izkazal za nepogrešljivega v tovrstnem športu. Recept za uspeh adidas očal je preprost: združevanje prvovrstne kakovosti z modernim dizajnom, ki nikdar ne zastara. Že takrat so adidas očala izstopala iz množice tovrstnih izdelkov prav zaradi svojih jasnih in drznih linij ter opaznega dinamičnega izgleda.

Športna očala so se pojavila v samem začetku razvoja kolesarjenja ter tako pripomogla športnikom pri doseganju boljših rezultatov in hkratnemu ravoju tega športa. Adidas očala so sponzorirala in tako uveljavila Freeride MTB tekmovanja v osrednji Evropi, očala pa so tudi navdihnila marsikaterega športnika k doseganju  najboljših rezultatov. Proizvajalec se lahko pohvali tudi s svojo podporo projektov kot je gradnja tekmovalnih stez po vsej Evropi. Bischofsmains kolesarski park v Nemčiji, ki je nastal leta 1999, je eden teh projektov, ime Evil Eye pa nosi tudi raznolika steza v Geisskopfu. Slednji projekt je podprl tudi Hans Rey, legendarni gorski kolesar in zvest uporabnik adidas športnih očal.

Adidas prav tako promovira dogodke kot je Kralj blata, avstrijska kolesarska dirka v blatu. Prvotno neznana dirka je kmalu postala mednarodno pomembno tekmovanje, v katerem danes tekmujejo zvezde dirkanja v blatu in BMX scene. Evil Eye znamka je tako še danes sinonim za kolesarjenje. V zadnjih desetih letih je sodelovala v številnik svetovnih prvenstvih in MTB Freeride tekmovanjih kot tudi na olimpijskih igrah, nastopala pa je tudi v vrsti filmov s tematiko gorskega kolesarjenja, kot sta Season’s in Kranked 7.

Klasičen Evil Eye model se pojavlja vedno znova s spremenjenim dizajnom in v novih barvah. Ob praznovanju desete obletnice nastanka vam proizvajalec iz Linza predstavlja posebno Evil Eye PRO “ltd 10″ serijo očal. Ne glede na to ali gre za zlato, srebrno ali bronasto medaljo, profesionalni kolesarji vedno znova prinašajo Evil Eye na zmagovalne stopničke.

Sedaj so očala v barvah zmagovalcev na razpolago tudi vam, in sicer zlata/bela, kromirana/črna, ali bakrena/rjava. Ni potrebno dodati, da najnovejši model vsebuje vse lastnosti vrhunskih športnih očal. Te vključujejo stekla z visoko-kakovostni filter tehnologijo LSTTM, sistem hitre sprostitve stekel v primeru padca, tristopenjski sistem nastavitve ročk, dvostopenjsko nastavitev nosnika, gumo proti zdrsavanju očal v promeri potenja, in oranžno obarvani rezervni filter v primeru pršenja svetlobe LSTTM Bright. Novi model je kot običajno na razpoago v dveh velikostih, S in L, za posameznike s slabšim vidom pa so na voljo tudi dioptrijski nastavki Performans InsertTM.

vir: Revija Sokol