druzina-ocal-adidas-id2Takoj, ko so »gogli« adidas id2 ugledali luč sveta, so začeli prejemati najvišje nagrade za izdelek (reddot award, ispo boardsport). Za tem je adidas izdelal inačico id2 pure, ki je oblikovno nekoliko manjša,  sedaj pa je na voljo še id2 pro.

Očala so prepoznavna po njihovi  dvonivojski zgradbi. Spodnji del očal, obdan z Nano-FoamTM peno, vedno udobno prilega obrazu, zgornji del  pa se lahko prilagodi obliki vsake čelade. Tako so očala 100 % kompatibilna z vsako čelado.

Vsa omenjena očala imajo lečo, sestavljeno iz dveh plasti, zunaj prevlečeno s trdim slojem, znotraj s slojem proti rosenju. Leča poleg običajnega standarda zaustavljanja UV –a, -b, in –c žarkov, absorbira tudi znaten del škodljive modre svetlobe. Zaukrivljenost leče v optišni kakovosti 1, izdelana po LST tehnologiji,  omogoča jasen in nepopačen pogled. Širok spekter leč za različne svetlobne pogoje je možno enostavno zamenjati. Okvir očal je narejen iz SPX plastike, ki je zelo prožna in trpežna. S posebej izvedenimi odprtinami je ustvarjen t.i. ClimaCoolTM efekt, ki še dodatno preprečuje rosenje leče. Prilagodljiv elastični trak je silikoniziran, kar še dodatno pripomore k stabilnosti na obrazu (čeladi).

Poskrbljeno je tudi za tiste, ki potrebujete optično korekcijo vida. V notranjost očal je z lahkoto mogoče namestiti poseben okvirček z dioptrijskimi stekli, ki vam jih izdela vaš optik.

In še posebnost modela id2 pro. V očalih je v osnovi nameščena leča za slabše vidnostne pogoje (svetlejša leča). Poleg nje se v kompletu dobi tudi leča za sončne pogoje (temnejša leča). Očala so zasnovana tako, da z enim enostavnim gibom temnejšo lečo po potrebi namestite čez svetlo lečo, oziroma jo na prav tako enostaven način snamete.  Ko je sonce, torej imate na očalih obe leči; ko pa se sonce malo skrije, hitro in enostavno odstranite vrhnjo lečo in že ste pripravljeni na nove svetlobne pogoje.