Zastopstva

Silhouette

Silhouette International Schmied AG je eno vodilnih podjetij na področju očal in eden redkih proizvajalcev, ki se lahko pohvali s proizvodnimi kapacitetami v Evropi – vsi izdelki nosijo oznako »made in Austria«. Poleg lastne blagovne znamke Silhouette ima z Adidasom sklenjeno licenčno pogodbo, po kateri proizvaja in distribuira očala znamke adidas. To največje družinsko podjetje v Avstriji je bilo ustanovljeno leta 1964 v Linzu. S tamkajšnjo tovarno in 13 hčerinskimi podjetji širom sveta sedaj zaposluje preko 1.000 ljudi.  Na čelu z Arnoldom Schmied samostojno pokriva vsa področja – od dizajniranja do proizvodnje in marketinga. V sodelovanju z pogodbenimi disributerji je prisotno v več kot 100 državah sveta.

Znamke, ki jih zastopamo:

Spletna stran: www.silhouette-international.com, www.adidassporteyewear.com

Frands Jensen A/S

Podjetje Frands Jensen A/S je osnoval Frands Jensen leta 1966. Leta 1976 se je podjetju pridružil njegov sin Carl Kristian, ki je danes lastnik in vodja podjetja. Osredotočil se je izključno na sončna očala za skandinavski trg. Tradicija družinskega podjetja  se je nadaljevala, leta 2001 se je v podjetju zaposlil njegov sin Jesper. Že od začetka je poudarek znamke Frands Jensen A/S na oblikovanju produktov, katerih cena in kakovost sta primerljiva, hkrati pa podjetje želi  zgraditi tesne odnose s kupci in sodelavci. Frands Jensen A/S je skozi leta zrasel, postal stabilen in prepoznaven kot resen, zanesljiv in  iznajdljiv partner. Razvil je svoji liniji sončnih očal Bluepoint in Prego, ki ju danes lahko najdemo v več kot 17 različnih državah.

Znamke, ki jih zastopamo:

Spletna stran: www.frandsjensen.dk

Aoyama

Podjetje Aoyama Glasses Co., Ltd je bilo ustanovljeno leta 1964 v mesu Sabae na Japonskem. Postopoma je preraslo v svetovno korporacijo z več kakor 1.500 zaposlenimi. V podjetju je poseben poudarek je na različne zahteve posameznih držav in potrebami na trgu. V proizvodnem programu je tako več blagovnih znamk, ki so porazdeljene na več svetovnih trgov. Letno tako proizvedejo več kakor 5 milijonov očal. V Evropi Aoyama Group od leta 2001 zastopa hčerinsko podjetje v Nemčiji,

Znamke, ki jih zastopamo:

Spletna stran: www.e-aoyama.com in www.aoyama-optical.de

Lunettes Yves Cogan

Podjetje Lunettes Yves Cogan iz Molingesa v Franciji je leta 1994 ustanovil znan oblikovalec Yves Cogan. Njegov izreden okus za drugačnost je vdihnil v oblike okvirjev za očala in veliko modelov je res nekaj posebnega. Proizvodnja poteka v Franciji in na Japonskem.

Znamke, ki jih zastopamo:

Spletna stran: www.yvescogan.com

Aspex Eyewear Group

Aspex Group je kanadsko podjetje, ustanovljeno leta 1965 v Montrealu in je vodilno podjetje na področju očalne industrije na ameriškem kontinentu. Njihova največja značilnost je proizvodnja okvirjev s »klip-on« dodatkom.

Znamke, ki jih zastopamo:

Spletna stran: www.aspexeyewear.com

Inface

To dansko družinsko podjetje je najprej začelo z maloprodajo. Leta 1957 so Lauersenovi odprli optiko. Zaznali so potrebo po lepih, modnih okvirjih za očala s pozornostjo na detajlih, vendar ne predragih. Tako so leta 1980 začeli dizajnirati okvirje in blagovna znamk Inface je bila rojena. Sprva so jo ponujali le v lastnih optikah, ki jih je do leta 1995 bilo že 13. Zaradi želje po fokusiranju na blagovno znamko Inface so tega leta vse optike prodali in se začeli resneje ukvarjati z distribucijo po celem svetu.

Znamke, ki jih zastopamo:

Spletna stran: www.inface.com

GVO optics

To je relativno mlado špansko podjetje, ki se je specializiralo za izdelavo otroških okvirjev za očala in sončnih očal blagovne znamke Nanovista. Izdelki so patentirani, namenjeni otrokom starosti od 0 – 12 let.

Znamke, ki jih zastopamo:

Spletna stran: gvo-optic.com

Eyefunc

Slogan podjetja New York – London – Amsterdam pove, da je to nizozemsko podjetje razvejalo poslovanje po celem svetu in da sledi trendom svetovnih prestolnic.

Kot 8 letni otrok je Laivi Freundlich z mamo odšel k optiku na redni pregled. Rezultat pregleda mu je za vedno spremenil življenje… potreboval je očala. V tem trenutku se je Laiviju porodila strast do očal in v njegovi kolekciji se je znašlo več kot 100 parov očal svetovno znanih oblikovalcev. Vendar nekaj je manjkalo! Vrhunska kvaliteta, funky design in dostopnost.

Eyefunc je ugledal luč sveta na Vision Expo East, leta 2007 v New Yorku. Po izjemnem uspehu v Ameriki, se je nova kolekcija predstavila leta 2007 še na Silmo-u. Od takrat naprej proizvajalec dva krat letno predstavi približno 30 modelov na Silmo in Mido sejmih.

Gre za funky, dostopne okvirje, ki so hkrati barviti in zaznamovani z oblikovalsko drznostjo. Na voljo so okvirji za otroke, najstnike, petičneže, moške in ženske v trendu, kakor tudi za pristaše klasike, ki bi radi poizkusili nekaj drugačnega. Primerni so tako za mestne optike, kot tudi za predmestne in lokalne trgovce. V osnovi ima vsak model 4 do 5 barv v kovinski izvedbi, kombinirani z acetatom, epoksijem in TR-90.

TR-90 grilamid, kar je uradno ime, je gumijast material, ki je hkrati močan, a še vedno omehak in fleksibilen. Zaradi omenjenih lastnosti se ta material veliko uporablja pri okvirjih za športna očala. Material se lahko prilagaja s pomočjo toplote, kar je pa morda povsem odveč, saj se že tako zelo dobro prilagodi vaši glavi.

Eyefunc okvirji so proizvedeni z eko postopki, kar pomeni, da v procesu ni uporabljen nikelj. Zato so primerni za osebe, ki so občutljive oz. alergične na nikelj. Tudi barva, ki je uporabljena na okvirjih, je najvišje možne kakovosti in prihaja iz Berlaca v Švici – najboljšega izvajalca barvanja na svetu. Berlac ne uporablja ozračju škodljivih kemikalij in skrbi, da ne onesnažuje okolja.

Znamke, ki jih zastopamo:

Spletna stran: www.eyefunc.eu