Eyefunc

okvirji za očala

Kot 8 letni otrok je Laivi Freundlich z mamo odšel k optiku na redni pregled. Rezultat pregleda mu je za vedno spremenil življenje… potreboval je očala. V tem trenutku se je Laiviju porodila strast do očal in v njegovi kolekciji se je znašlo več kot 100 parov očal svetovno znanih oblikovalcev. Vendar nekaj je manjkalo! Vrhunska kvaliteta, funky design in dostopnost.

Eyefunc je ugledal luč sveta na Vision Expo East, leta 2007 v New Yorku. Po izjemnem uspehu v Ameriki, se je nova kolekcija predstavila leta 2007 še na Silmo-u. Od takrat naprej proizvajalec dva krat letno predstavi približno 30 modelov na Silmo in Mido sejmih.

Gre za funky, dostopne okvirje, ki so hkrati barviti in zaznamovani z oblikovalsko drznostjo. Na voljo so okvirji za otroke, najstnike, petičneže, moške in ženske v trendu, kakor tudi za pristaše klasike, ki bi radi poizkusili nekaj drugačnega. Primerni so tako za mestne optike, kot tudi za predmestne in lokalne trgovce. V osnovi ima vsak model 4 do 5 barv v kovinski izvedbi, kombinirani z acetatom, epoksijem in TR-90.

TR-90 grilamid, kar je uradno ime, je gumijast material, ki je hkrati močan, a še vedno omehak in fleksibilen. Zaradi omenjenih lastnosti se ta material veliko uporablja pri okvirjih za športna očala. Material se lahko prilagaja s pomočjo toplote, kar je pa morda povsem odveč, saj se že tako zelo dobro prilagodi vaši glavi.

Eyefunc okvirji so proizvedeni z eko postopki, kar pomeni, da v procesu ni uporabljen nikelj. Zato so primerni za osebe, ki so občutljive oz. alergične na nikelj. Tudi barva, ki je uporabljena na okvirjih, je najvišje možne kakovosti in prihaja iz Berlaca v Švici – najboljšega izvajalca barvanja na svetu. Berlac ne uporablja ozračju škodljivih kemikalij in skrbi, da ne onesnažuje okolja.

Spletna stran: www.eyefunc.eu