Očala v kolesarstvu so zelo pomemben del opreme in niso le modni dodatek, kot bi si kdo mislil. Kolesarji na dirkah dosegajo visoke hitrosti in očala jih varujejo pred vetrom, insekti, drobnimi delci, ki jih dviga skupina. Nepogrešljiva so tudi na deževnih dirkah, saj kolesarje “pere” od spodaj in zgoraj. V novi sezoni je generalni opremljevalec za očala podjetje Amm iz Maribora, ki je zastopnik za očala Adidas Eyewear.

 

Nekaj kolesarjev in trenerja smo povprašali, da iz prve roke izvemo kaj menijo o novih očalih.

Žiga Grošelj: »Zame je še kako pomembno, da so očala, katera nosim kvalitetna, saj imam zelo visoko dioptrijo. Poleg tega mi je pomembno, da se očala zelo dobro prilagajajo. Fotokromatska stekla z njihovim prilagajanjem svetlobi poskrbijo za dobro vidljivost v vseh pogojih. Očala Adidas Zonyk imajo vse kar potrebujemo. Udobje, lahkost in izgledajo kul«.

Gregor Gazvoda: »Z Adidas očali imam veliko izkušenj, saj sem z njimi v preteklosti že dirkal. Vedno so sodile v sam vrh po kvaliteti, moje osebno mnenje pa je, da tudi po dizajnu. Kakovostne leče so za kolesarja izjemnega pomena, saj morajo v prvi vrsti varovati oči v zelo raznolikih in hitro spreminjajočih se vremenskih pogojih ter ob tem zagotavljati oster pogled na podlago pod kolesi«.

Jure Golčer: »Adidas očala so zelo lahka, zaradi možnosti nastavitve okvirja se lepo prilegajo, poleg tega pa nudijo kolesarju zelo pomemben čist in neoviran pogled. Izredno vidljivost so strokovnjaki Adidasa dosegli s filtri, kateri se prilagajajo različnim svetlobnim spremembam, ki so zaradi spremenljivih vremenskih pogojev med dirko zelo pomembni. V ponos mi je, da v Adrii Mobil uporabljamo te očala podjetja Amm iz Maribora, ki mi že vrsto let stoji ob strani in nudi varen pogled na cesto«.

Trener Boštjan Mervar: »Naši fantje so izbrali Adidas očala model Zonyk aero. Prijetno smo presenečeni, saj omogoča ta model prilagajanje naklona stekel, prilagajanje širine očal, samodejna zatemnitev stekel in model je dobavljiv v dveh velikostih. Ne poznam nobenega drugega proizvajalca očal, ki bi nudil vse te prilagodljivosti. Fantje so zares zelo zadovoljni in prijetno presenečeni«.

Vir: http://www.adria-mobil-cycling.com/